Kazan uzbecki Namangan 6l z aluminiową pokrywką, płaskie dno

Dostępność: brak towaru
Cena: 280,00 zł 280.00
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Namangan
Kod produktu: KA06NPD

Opis

Prawdziwy uzbecki żeliwny Kazan 6l z płaskim dnem

Posiada aluminiową pokrywę w zestawie, produkowany jest w mieście Namangan (Republika Uzbekistanu), różni się polerowaną powierzchnią wewnętrzną i grubymi ściankami (od 6mm). Taki kazan będzie służył przez kilkanaście lat nie tylko Tobie, ale także Twoim dzieciom i wnukom.

Ściany kazana są polerowane od wewnątrz , co daje wspaniały efekt i solidną powierzchnię odporną na zarysowania. Dzięki temu, kocioł jest bardzo estetyczny i łatwy do utrzymania w czystości. Kocioł posiada aluminiową pokrywę, która służy nie tylko do przykrywania potraw, ale również zapobiega rozpraszaniu ciepła. Dzięki temu, jedzenie będzie się gotowało szybciej i bardziej równomiernie, co wpłynie na jego smak i walory odżywcze. Azjatycki kształt kociołka równomiernie rozprowadza ciepło wzdłuż ścian i nasyca potrawę smakiem i aromatem. Kazan Uzbecki to kocioł, który doskonale sprawdzi się podczas przygotowywania różnych dań, zarówno dla dużej rodziny, jak i dla grupy przyjaciół. Dzięki swojej wytrzymałości i pojemności, można w nim przyrządzać tradycyjne dania kuchni uzbeckiej, takie jak plov, manty czy samsy. Warto dodać, że kazan uzbecki to produkt wykonany z wysokiej jakości żeliwa, co gwarantuje jego trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne. Kocioł może być wykorzystywany na piecach uczag, kamado, tripodach, wolnym ogniu. Podróżnicy bardzo lubią używać Kazana, ponieważ jest niezwykle praktyczny i niezastąpiony w terenie. Odporny na warunki atmosferyczne i temperaturę, kazan uzbecki to idealny wybór dla miłośników kuchni bliskowschodniej, a także dla osób, które cenią sobie solidne i trwałe narzędzia kuchenne.

Zalety żeliwnego kazana z Uzbekistanu:

– Polerowana powierzchnia wewnętrzna
To właśnie polerowana powierzchnia wewnętrzna odróżnia uzbeckie kotły Kazan od  innych producentów. kazany są polerowane ręcznie, co ogranicza występowanie różnego rodzaju defektów – muszli i zwiotczeń.
Gotowanie w takim Kazanie to sama przyjemność, bo jedzenie nie będzie się palić na gładkiej powierzchni kazana, bo po prostu nie ma się do czego przyczepić.

– Grubość ścianki od 6 mm
Im większa objętość Kazana, tym grubsza ściana. A równomierność rozkładu ciepła na powierzchni Kazana zależy od grubości ściany.

– Wygodne uchwyty na krawędziach

– Równomierne podgrzewanie posiłków!
Żeliwo jako metal ma niską przewodność cieplną, to znaczy długo się nagrzewa i długo stygnie. Ogrzewanie odbywa się równomiernie, dzięki czemu danie jest smażone lub gotowane jednakowo ze wszystkich stron, a przypalenie jedzenia  jest praktycznie niemożliwe. Ta właściwość nie pozwoli na zbyt szybkie wystygnięcie potrawy, dzięki czemu potrawy podawane na stół będą miały doskonały smak, aromat i kolor.

– Żeliwo – porowaty metal
Z biegiem czasu olej i tłuszcz wchłaniają się w pory żeliwa, a właściwości nieprzywierające kazana ulegają poprawie. Im częściej używa się kazana, tym staje się lepszy.

– Wieczne przybory kuchenne!
Naczynia żeliwne są solidne, trwałe i praktyczne. Jest to prawie niemożliwe, aby to zepsuć. Przy odpowiedniej pielęgnacji żeliwny kazan przejdzie na Wasze dzieci, a nawet wnuki! Żeliwny kazan stanie się dobrą rodzinną tradycją!

Kocioł wykonany z czystego żeliwa, nie wydziela szkodliwych oparów i jest bezpieczny dla zdrowia Twojego i Twojej rodziny!

Informacje dodatkowe

Kazan Uzbecki, kocioł polerowany /wypalony
Płaksie dno (Namangan), z aluminiową pokrywką
Spód płaski na zewnątrz, wewnątrz jest owalny
Wymiary kociołka:

Pojemność: 6L

Głębokość: 145 mm

Średnica (góra): 325 mm

Średnica (blat z uchwytami): 380mm

Dół (wewnątrz): zaokrąglony

Dół (na zewnątrz): płaski 115 mm

Grubość ścianki: 5mm

Grubość: 5mm

Waga: 6 kg

Korpus: wysokiej jakości żeliwo

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl