Żeliwna patelnia do serwowania WOK 180 x 63
Opis
Żeliwna patelnia WOK 180 x 63 mm nadaje się do gotowania oraz serwowania różnego rodzaju potraw, głównie z kuchni orientalnej.
Zaletą tego naczynia jest jednak nie tylko estetyka - żeliwo jest materiałem, który długo utrzymuje wysoką temperaturę, dzięki czemu serwowane dania pozostają gorące niezwykle długo.
Możesz podgrzewać potrawy w tym naczyniu i podawać je bezpośrednio swoim gościom.
W przeciwieństwie do patelni wykonanych z innych materiałów, posiada w 100% naturalną, własną powłokę nieprzywierającą, dzięki której gotowanie staje się jeszcze zdrowsze, prostsze i przyjemniejsze!
Dużą zaletą żeliwa jest jego neutralność. Naczynia żeliwne pozostawione na ogniu nie wydzielają szkodliwych dla naszego zdrowia substancji chemicznych.
Żeliwo rozgrzewa się równomiernie i może osiągać bardzo wysokie temperatury, co wpływa na przyspieszenie procesu przygotowywania różnego rodzaju posiłków, a także ich właściwości smakowe. Potrawy przygotowane w żeliwnej patelni zyskują niezwykły aromat.
Grubość dna i ścian tej żeliwnej patelni przyczynia się do równomiernego gotowania potraw bez przypalania. Jest odporny na uszkodzenia i pozwala na stosowanie metalowych przyborów kuchennych.
Jest patelnią uniwersalną, która powinna znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni!
Pamiętaj, aby przed rozpoczęciem użytkowania patelni wykonać proces preparacji oraz zapoznać się zasadami pielęgnacji żeliwnych naczyń kuchennych. Szczegóły: Użytkowanie i pielęgnacja
• patelnia wykonana jest z materiałów bezpiecznych i przyjaznych dla środowiska
• posiada naturalną powłokę nieprzywierającą - nie zawiera żadnych środków chemicznych
• znakomite przewodnictwo cieplne
• wzbogaca żywność o żelazo
• odpowiednio konserwowane naczynie żeliwne może służyć przez całe lata - będzie praktycznie niezniszczalne!
• nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek
Materiał: żeliwo
Wymiar: 180x63 mm
Grubość dna: 4,5 mm
Grubość ściany: 3,5 mm
Waga: 1,10 kg
Patelnia do serwowania WOK. Wykonana z wysokiej jakości żeliwa, nadaje się do gotowania różnych potraw, głównie kuchni orientalnej.