Patelnia żeliwna WOK
Uwielbiasz kuchnię azjatycką? Chętnie wypróbowujesz najciekawsze przepisy, a rodzina i znajomi mówią, że robisz najlepszy stir-fry pod słońcem? Pozwól sobie na jeszcze wygodniejsze gotowanie wraz z produktem, jakim jest żeliwny wok.
Naczynie to służy to smażenia w ruchu, co pozwala na uzyskanie ciekawszych walorów smakowych niż przy tradycyjnym podgrzewaniu. Brak powłoki teflonowej dodatnio wpływa na jakość potraw, co z pewnością doceni niejeden smakosz. Co ważne, naczynia żeliwne nie stygną bardzo szybko, stąd też często są stosowane nie tylko do gotowania czy smażenia, ale również do stawiania dania na stole. Dzięki temu, potrawa dłużej będzie ciepła, a także z pewnością zachwyci każdego swoim surowym sposobem podania.
W czasach kuchenek z paleniskiem, woki miały kształt połowy kuli, który ustawiało się na tzw. “fajerce” – natomiast teraz, w celu przystosowania do kuchenek m.in. indukcyjnych, mają one lekko spłaszczony kształt. Nasze produkty przystosowane są do wielu płyt grzewczych - zarówno gazowych i żeliwnych, jak i indukcyjnych oraz ceramicznych.