Dlaczego żeliwo?

Zalety naczyń żeliwnych

Naczynia żeliwne Brizoll

 

Naczynia żeliwne były w ostatnich latach niedoceniane, a przecież 20-30 lat temu nasze matki i babcie używały w codziennym gotowaniu wyłącznie żeliwa. Z czasem materiał ten został wyparty przez nowocześniejsze, tańsze rozwiązania – niekoniecznie korzystne dla walorów smakowych potraw oraz naszego zdrowia.

Tymczasem żeliwne naczynia kuchenne mają wiele zalet, dzięki którym wyróżniają się zdecydowanie na tle naczyń wykonanych z innych materiałów.

żywotność żeliwnych naczyń jest w zasadzie nieograniczona. Można używać ich przez dziesiątki lat bez żadnego uszczerbku na jakości. Po prostu nie da się ich zepsuć! Jedynym możliwym sposobem na zniszczenie żeliwnej patelni jest… upadek z dużej wysokości na twardą powierzchnię,

żeliwne naczynia kuchenne są jak wino – z wiekiem stają się tylko lepsze! Wraz z upływem lat zwiększają się naturalne właściwości nieprzywierające powierzchni grzewczej,

żeliwo jest niezwykle odporne na zużycie i doskonale opiera się odkształceniom. Naczynia kuchenne wykonane z tego materiału zachowują swoją bryłę w dowolnej temperaturze, zarówno bardzo niskiej, jak i bardzo wysokiej,

– potrawy ugotowane w żeliwnym naczyniu zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Spróbuj i już zawsze będziesz przyrządzać posiłki w żeliwie!

 

Patelnia żeliwna Brizoll

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl