Patelnia żeliwna z uchwytem OPTIMA BORDO 260 x 40
Opis
Patelnia żeliwna z uchwytem OPTIMA BORDO 260 x 40 mm to duża patelnia, która będzie idealnym wyborem do gotowania posiłków dla całej rodziny.
Posiada ergonomiczny, drewniany uchwyt wykonany z drewna olchowego, który wygodnie leży w dłoni i nie nagrzewa się.
W przeciwieństwie do patelni wykonanych z innych materiałów, posiada w 100% naturalną, własną powłokę nieprzywierającą, dzięki której gotowanie staje się jeszcze zdrowsze, prostsze i przyjemniejsze!
Dużą zaletą żeliwa jest jego neutralność. Naczynia żeliwne pozostawione na ogniu nie wydzielają szkodliwych dla naszego zdrowia substancji chemicznych.
Żeliwo rozgrzewa się równomiernie i może osiągać bardzo wysokie temperatury, co wpływa na przyspieszenie procesu przygotowywania różnego rodzaju posiłków, a także ich właściwości smakowe. Potrawy przygotowane w żeliwnej patelni zyskują niezwykły aromat.
Grubość dna i ścian tej żeliwnej patelni przyczynia się do równomiernego gotowania potraw bez przypalania. Jest odporny na uszkodzenia i pozwala na stosowanie metalowych przyborów kuchennych.
Jest patelnią uniwersalną, która powinna znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni!
Pamiętaj, aby przed rozpoczęciem użytkowania patelni wykonać proces preparacji oraz zapoznać się zasadami pielęgnacji żeliwnych naczyń kuchennych. Szczegóły: Użytkowanie i pielęgnacja
Na tej karcie zakupisz patelnię Brizoll OPTIMA BORDO 260 x 40 mm w wersji bez pokrywki. Wersja z pokrywką dostępna jest pod linkiem: Patelnia żeliwna z pokrywką OPTIMA BORDO 260 x 40
Posiadasz już patelnię Brizoll OPTIMA BORDO 260 x 40 mm, ale brakuje ci pokrywki? Wierzch do powyższego modelu dostępny jest pod linkiem: Szklana pokrywka z metalową obwódką 26 cm
Ten model patelni dostępny jest także w innych wariantach kolorystycznych uchwytu:
• patelnia wykonana jest z materiałów bezpiecznych i przyjaznych dla środowiska
• posiada naturalną powłokę nieprzywierającą - nie zawiera żadnych środków chemicznych
• znakomite przewodnictwo cieplne
• wzbogaca żywność o żelazo
• odpowiednio konserwowane naczynia żeliwne mogą służyć przez całe lata - będzie praktycznie niezniszczalne!
• nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek
• w patelni z żeliwa można dusić, smażyć, piec i gotować
Materiał: żeliwo
Średnica: 260 mm
Wysokość ściany: 40 mm
Grubość dna: 4,5 mm
Grubość ściany: 3,5 mm
Waga: 2,19 kg